2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Lezárt ügyek: fia igazolványát használta fel

A rendőrség egy nővel szemben fejezte be a nyomozást, aki miskolci utazása során a fia nevére szóló – térítésmentességet biztosító – igazolvánnyal próbálta magát igazolni az ellenőröknek.
Közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a 34 éves H. Katalin körömi lakossal szemben.

Az elkövető 2014. május 14-én 12 órakor Miskolcon az egyik helyi busszal utazott érvényes menetjegy nélkül.

A jegyellenőrök felszólítására utazásának jogszerűségét az otthon tartózkodó fia nevére kiállított – ingyenes utazást lehetővé tévő – hatósági igazolvánnyal kívánta igazolni, amelyet így jogosulatlanul használt fel.

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság 2014. június 3-án befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészség részére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek