2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Jobbik:Magyar föld eladó kizárólag izraelieknek és külföldieknek

Jogos félelmekkel „várhattuk” 2014. május 1-jét, vagyis a földeladási moratórium lejártát. Annál is inkább, mert több olyan gyanús földeladási tevékenység vált nyilvánvalóvá az utóbbi időben, amely bebizonyította, hogy a kormány által megalkotott földtörvény nem képes megvédeni a magyar termőföldet, sőt egyenesen legalizálja annak külföldi kézre juttatását.

A Jobbik több alkalommal felhívta a figyelmet: zsebszerződésekkel a törvényes utat megkerülve jutnak illetéktelenek mezőgazdasági ingatlanhoz. Így már egy megyényi területet szakítottak ki Magyarország testéből, ráadásul az új földtörvény következtében immár minden kétséget kizáróan elkezdődött a magyar föld külföldiek részére történő felajánlása is:

Mezőcsát körzetében 88 Ha termőföld várja kizárólagosan izraeli és külföldi leendő tulajdonosait. A terület helyieknek és magyaroknak nem eladó! A külföldieket még akkor is előnyben részesíti az idegenszívű eladó, amennyiben azok nyomottabb áron vennék meg azt.

A hatályba lépett földtörvény egyértelmű hatása az, hogy a korlátozott földpiacot egyik pillanatról a másikra megnyitotta a nemzetközi tőke számára, amely az itthoni vételi szándékkal bíró vásárlókhoz képest korlátlan anyagi eszközökkel bír.

Különböző pénzügyi trükkökkel rendkívül alacsony árakon tudják megszerezni a magyar föld tulajdonjogát, nem beszélve az esetleg megszorult magyar földtulajdonosok kihasználásáról, a végrehajtási eljárásokban történő adásvételekről.

A föld tulajdonjoga az évtizedek óta tartó töretlen jogszabály alkotási gyakorlat irányának megfelelően nagybirtokrendszerbe, és nem termelői, hanem befektetői körök kezébe fog jutni.

Az ilyen mentalitás miatt 15-20 év, és nem marad hazánk.

Jámbor Márk, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek