2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Jobbik:Legyenek ajánlott vizsgajegyek az idei tanév végén!

A néppárti Jobbik képviselői határozati javaslatban kérik a fideszes oktatási kormányzatot, hogy biztosítsa az érettségiző diákok számára az úgynevezett jegymegajánlással megszerezhető eredmény lehetőségét. Ugyanezt javasoljuk az egyetemi záróvizsgáknál azon szakok esetében is, amelyeknél az államvizsgának nincs gyakorlati része. Ha az érintett diák a megajánlott érdemjegyet nem fogadja el, akkor természetesen tehessen vizsgát a rendkívüli intézkedéseknek megfelelően.

A Jobbik javaslata mindkét esetben kitér a számítás módjára is: azok a középiskolás diákok, akik 2020 májusában és júniusában tesznek érettségi vizsgát, választásuk szerint a nekik kedvezőbb módon – jegymegajánlás keretében – az adott érettségi tantárgy valamennyi évvégi érdemjegyének átlagából számított érdemjegyet, vagy az utolsó tanulmányi év évvégi érdemjegyét fogadhassák el érettségi vizsgajegyként. Azokon a felsőoktatási szakokon és szakirányokon, ahol olyan típusú elméleti képzés folyik, amelyeken a záróvizsga eredménye az összes képzéshez tartozó vizsgajegy kreditértekkel súlyozott eredményéből, valamint a szakdolgozat érdemjegyéből megajánlható, ezt fogadhassák el az érintett hallgatók a javaslatunk szerint.

A kérdés nemcsak a diákokat, hanem a felkészülést segítő iskolákat, tanárokat, szülőket is érinti, ezért komoly bizonytalanságot okoz minden szereplőben a kialakult helyzet. Elismerve azt, hogy a veszélyhelyzet miatt rendkívüli intézkedésekre van szükség arra nézve, hogy a legfontosabb a vizsgák lebonyolításában részt vevők egészségének megőrzése, az érettségiző és záróvizsgázó diákok számára pedig a biztonságos és megfelelő szintű környezet biztosítása, a határozati javaslatban foglalt intézkedések bevezetését javasoljuk.

Dr. Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a párt oktatási és kulturális kabinetjének vezetője

Ander Balázs, Jobbik alelnöke, az országgyűlés oktatásért is felelős kulturális bizottságának alelnöke

Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek