2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Jobbik:Borsod lassan megfullad!

Napok óta láthatjuk a sajtóorgánumok felületén, hogy az ország több pontján magas a szállópor koncentráció, azaz szmog van. Megyénket mindez rekordszinten érinti.
A Jobbik megrendítőnek tartja, hogy az OECD tanulmánya szerint Kína után hazánkban a legmagasabb a légszennyezettség miatti halálozások száma. Ahhoz, hogy ez változzon állami szinten támogatni kell a környezetbarát energiaellátást, az épületek hőszigetelésének javítását.

A rossz értékekhez nagyban hozzájárul a lignit árusítása, ami jelentősen nagy károsanyag-kibocsátás mellett égethető el otthoni körülmények között. Olcsón hozzá lehet jutni, mivel gyenge a fűtőértéke, viszont a kénkibocsátása súlyos egészségügyi problémát okoz a légutakban.

A kormány felelőssége, hogy ma a borsodi emberek olyan anyagi helyzetben vannak, amely ellehetetleníti az egészséget és környezetet kevésbé károsító fűtési módok alkalmazását.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…