2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Jobbik:A miskolci városvezetés ne szórakozzon háromezer családdal

A Jobbik támogatja a Miskolc Holding dolgozóinak szerdai tüntetését, miután a munkavállalók januártól egy forintot sem kaptak a beígért 3 százalékos béremelésből, jelentette ki Jakab Péter, a párt frakcióvezetője szerda délelőtti sajtótájékoztatóján.
Mint mondta, a háromezer dolgozót foglalkoztató önkormányzati vagyonkezelő munkavállalói eddig türelmesek voltak, de csak ígéreteket kaptak a bérrendezésre. Hogy mennyit ér egy hiteltelen városvezetés ígérete azt a kedd este bizonyítja – tette hozzá –, amikor is a holding vezérkar újabb egyeztetést hívott össze. Itt közölték a szakszervezetekkel: az önkormányzati cégcsoport fizetési problémái miatt az idén már nem is kapják meg a dolgozók a béremelést. Jakab Péter szerint ezután nem maradt más eszköz a munkavállalók kezében, mint a tüntetés.

Hozzátette azt is: a Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben a városvezetés szerint Miskolc gazdasága kiemelkedően jól teljesít, a cégvezetők milliós juttatásokat visznek haza, addig háromezer dolgozó havi kevesebb mint négyezer forintos, előzetesen már beígért fizetésemelésére nincs pénz. Ki hazudik: Kriza Ákos, aki rendre miskolci gazdasági csodáról beszél, vagy a holding vezetése, amely gazdasági nehézségekre hivatkozva nem rendezi a béreket, tette fel a kérdést a frakcióvezető.

A Jobbik a bérrendezést Miskolc jövője, a lakosság megtartása szempontjából a legfontosabb kérdésnek tekinti, ezért a párt folyamatosan napirenden fogja azt tartani, közölte Jakab Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek