2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Attól, hogy Orbán nem szeretné, még vannak tehetséges női politikusok

Orbán Viktor azt mondta, hogy azért nincsenek nők a kormányában, mert a hazai politikai élet nem a női politikusoknak való, akikből saját pártjában egyébként sem túl „erős a kínálat”.
Elkeserítő, hogy az ország miniszterelnöke így gondolkodik a magyarok többségéről, a nőkről. Orbán szerint a politika csak a fideszesek úri murija, a magyar nők mozgásterének pedig csak a konyha és a szülőszoba közötti távolságra kell korlátozódnia. Attól, hogy Orbán szerint nincsenek akár tárcavezetésre is alkalmas női politikusok, a világban még vannak, sőt kifejezetten a keresztény-konzervatív politikai oldalon is. Többek között Margaret Thatcher és Angela Merkel is bizonyították, hogy egy nő nem csak egy tárca vezetésére, hanem akár egy ország történelmi jelentőségű vezetésére is alkalmasak. Orbánról persze tudjuk, hogy előbb fog egy vak komondort miniszternek kinevezni, mint egy nőt.

A DK szerint sértő, hogy a magyar miniszterelnök lenézi a magyar női szavazópolgárokat és a Fidesz női politikusait is. A DK szerint ahogy az üzleti világ pozícióinak betöltésének lehetősége, úgy a közügyekkel való foglalkozás joga is megilleti a nőket. A DK pontosan ezért számtalan alkalommal nyújtott már be törvényjavaslatot a női kvóta bevezetésére, azt a Fidesz azonban mindig leszavazta. Ha a DK kormányra kerül, bevezeti a női kvótát az állami és önkormányzatok esetében is.

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …