2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Jobbik:A Külügyi és Nemzetbiztonsági Bizottságok együttes ülésének összehívásáról

Jobbik:A Külügyi és Nemzetbiztonsági Bizottságok együttes ülésének összehívásáról

A Jobbik örömmel fogadta a hírt, hogy szeptember 15-én sor kerül a Külügyi és a Nemzetbiztonsági Bizottság együttes ülésére annak céljából, hogy ott a szakszolgálatok beszámolhassanak az úgynevezett Iszlám Állam soraiban harcoló magyar állampolgárokkal kapcsolatban szerzett információikról.

A Jobbik augusztus végén kezdeményezte Kövér Lászlónál, az Országgyűlés elnökénél, hogy hívja össze a nevezett bizottságok együttes ülését, mivel a magyar sajtó a Terrorelhárítási Központ értesüléseire hivatkozva arról számolt be, hogy több tucat magyar állampolgár is csatlakozhatott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez. Figyelembe véve, hogy az úgynevezett Iszlám Állam nem pusztán egy távoli fegyveres konfliktus résztvevője, hanem a nemzetközi jogot folyamatosan megsértő, emberiesség elleni bűncselekményeket sorozatosan elkövető terrorszervezet, a soraiban megforduló magyar állampolgárok hazánkra nézve is fokozott veszélyt, nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek.

A Jobbik saját sikerének tartja, hogy – noha az eredeti elképzeléshez képest később, de – a bizottságoknak lehetőségük nyílik arra, hogy tájékoztatást kapjanak a jelenleg a szíriai és iraki harctereken tartózkodó, a magyar nemzetbiztonságra potenciális veszélyt jelentő magyar állampolgárok tevékenységéről.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a Külügyi Bizottság alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …