2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Jobbik:A III/II-es államtitkár leváltását követeli a Jobbik

A rendészeti államtitkár napvilágra került, III/II-es múltja miatt azt követeli a Jobbik, hogy Tasnádi Lászlót váltsa le a kormány. A kommunista önkényuralmi rendszert kiszolgáló, állambiztonsági múlttal rendelkező, ex-kommunista funkcionárius államtitkári megbízása a rendszerváltás sárba tiprása.

A Jobbik levélben fordult Áder Jánoshoz, hogy kiderüljön: az államfő tudott-e az általa kinevezett államtitkár III/II-es múltjáról? Medgyessy Péter miniszterelnök D-209-es fedőnevű ügynökként korábban végzett, III/II-es tevékenységének lelepleződése a társadalom széles körében felháborodást váltott ki, de Orbán Viktor nem tanult belőle: előző kormányainak is tagja volt egy III/II-es ügynök, és most is legalább egy államtitkár érintett. A Fidesz vélhetően az ilyen személyek miatt nem engedi nyilvánosságra hozni a 2060-ig titkosított mágnesszalagokat, melyek az állambiztonsági múlt döntő részét tartalmazzák.

A Jobbik nemcsak a kormányban nem adna helyet egykori ügynököknek, de még önkormányzati képviselőjelöltjei számára is kizáró ok az állambiztonsági múlt.

Novák Előd országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…