2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Jobbik: elfogadhatatlan a lakbérek drasztikus emelése Miskolcon

Miközben a számozott utcákból kilakoltatott nem fizetők ingyen juthatnak új önkormányzati lakáshoz, addig a rendesen fizető bérlők bérleti díját akár 20 ezer forinttal is megemeli januártól Miskolc fideszes vezetése.
A Jobbik nem tartja elfogadhatónak a városvezetés magyarázatát, miszerint a jelentős emelés része a felelős gazdálkodásnak. Szilágyi Szabolcs, a Jobbik önkormányzati képviselője hétfői tájékoztatóján úgy fogalmazott: felelős ingatlangazdálkodás az lett volna, ha a Fidesz nem hagyja tönkretenni a város ingatlanvagyonának jelentős részét, és nem juttatja a tönkretevőket új lakáshoz. Addig, amíg a városvezetés semmit sem tesz az önkormányzati lakások megóvása érdekében, a tisztességes bérlők lakbérének drasztikus emelése nem más, mint közönséges sarc, ami lassan a lakáshitelek szintjével vetekszik.

Szilágyi szerint a Fidesz által megszavazott megszorítás a rendkívül alacsony bérszínvonal miatt sokak számára elviselhetetlen terhet fog jelenteni, és valószínű az utolsó csepp lesz ahhoz, hogy még többen hagyják el a várost.

A Jobbik politikusa arra kérte Kriza Ákos polgármestert, gondolja át a lakbéremelés kérdését, és azt is, kikre van szüksége Miskolcnak: azokra a rombolókra, akiknek az önkormányzat ingyen lakást osztogat, vagy azokra az építőkre, akiket a rezsiköltségek emelésével üldöznek el a városból.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek