2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Jobbik: Csöbör Katalint nem érdekli a miskolci bérkérdés?

A fideszes politikusok a legváltozatosabb magyarázkodással utasítják el a béruniót, vagyis azt hogy a magyar bérek elkezdjenek felzárkózni a nyugati szintre, noha ez Miskolc és térsége szempontjából életbevágóan fontos lenne.


Kövér László szerint azért nincs szükség bérunióra, mert az itt élők kevesebbel is beérik, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint bérunió helyett olcsó ukrán vendégmunkásokra van szükség, Kriza Ákos polgármester szerint pedig Miskolcon már eddig is rekordmértékben nőttek a bérek.

Csöbör Katalin, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője ugyanakkor még csak meg sem szólal, ami mutatja, mennyire nem érdekli, mennyiből kénytelenek megélni a borsodiak, akiknek a fizetése nemhogy a nyugat-európaitól, de a nyugat-magyarországitól is messze elmarad. Nem érdekli úgy tűnik az sem, hogy az alacsony bérek miatt – a legutóbbi kisnépszámlálás adatai szerint – Miskolcot 23 ezren hagyták el 11 év alatt.

A miskolciak és a környéken élők választ várnak Csöbör Katalintól: továbbra is homokba dugja a fejét, vagy hajlandó képviselősége utolsó hónapjaiban szembenézni a dolgozók tragikus bérhelyzetével, az elvándorlással, hajlandó-e akár a Fidesszel is szembemenni a bérunióért, hogy az itt élők ne a német fizetés ötödéért dolgozzanak, hanem minőségi munkáért minőségi bért kaphassanak a szülővárosukban is?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…