2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Jakab Péter: Vajon Orbán Viktor melyik országban él?

Vajon Orbán Viktor melyik országban él? Vagy egy másikban, mint mi, vagy valami más miatt mondott ma olyanokat a rádióban, hogy az utóbbi 10 év volt az elmúlt 100 év legsikeresebb évtizede. Meg hogy nagy idők kapujában állunk, mert az elkövetkezendő 10 év olyan fantasztikus lesz, hogy még Nyugat-Európát is lekörözzük fejlődésben: az emberek jómódban fognak élni és gyarapodni, meg még nagyobb lakásban is.

Nos, Orbán nagyon is jól tudja, melyik országban él. Abban, ahol 10 évnyi kétharmad arra volt elegendő, hogy mára a magyar lett az unió második legszegényebb nemzete. A minimálbér már Romániában is többet ér mint nálunk. A minimál nyugdíj megemeléséhez 10 év is kevés volt, az még idén is 28.500 forint. A családoknak nincs megtakarításuk. Az egészségügy romokban. Marad a magánklinika, már ha van még rá pénzed azok után, hogy egy életen át fizetted a tébét. Tény, korrupcióban lekörözzük a Nyugatot. Az unió második legkorruptabb kormánya a mienk. Áfában pedig elsők vagyunk. A szegények adója a maga 27 százalékával nálunk a legmagasabb.

Orbán persze, hogy tudja. Nagyon is jól tudja, mivé züllesztette a hazánkat. Az, hogy már másfél évvel a választások előtt két kézzel szórja a legnagyobb ígéreteket, annyit jelent: bajban van. Minél nagyobb a baj, annál nagyobb az ígéret.

És tényleg bajban van. Az ellenzék ugyanis megtanulta a történelmi leckét: nem egymást kell legyőznünk, hanem azt a Fideszt, amelyik 10 év alatt ezt tette a hazánkkal. Összefogtunk, hogy végre elhozzuk az országnak azt, amit 30 évvel ezelőtt ennek az országnak megígértek: szabadságot és jólétet.

Igen, egyvalamiben egyetértek Orbánnal: nagy idők kapujában állunk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…