2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Dr. Brenner Kolomann:Feudalizmus a fideszes fejekben

Dr. Brenner Kolomannak, az Országgyűlés alelnökének, a Jobbik országgyűlési képviselőjének Facebook-bejegyzése:
Ha királyság van, akkor ott feudalizmus uralkodik – legalábbis Németh Zoltán fideszes megyei önkormányzati elnök ezt fejtegette abban a propagandakiadványban, amelyet a magyar polgárok adójából osztogatnak. Miután első munkahelyem a Győr-Moson-Sopron megyei napilap, a Kisalföld soproni szerkesztősége volt (abból is propagandaszócsövet csinált a Fidesz jó néhány éve és a legnagyobb ellenzéki párt, a néppárti Jobbik soproni elnökeként és az Országgyűlés alelnökeként valahogy 2018 óta nem sikerült megszólaltatniuk..) kétszeresen is felháborítónak tartom az esetet.

Egyrészt ugye mint nyelvész és történész, és volt egyetemi vezető elgondolkodtatónak tartom, hogy legalábbis regionálisan vezető beosztásban fideszes politikus ekkora szamárságot hogyan mondhat. Másrészt persze a politikai célja is elborzasztó: a nemzetközi helyzet fokozódik, a nyugati imperialisták elmaradtak (igen, ezért is menekült oda a kilátástalanság miatt csaknem 600-700 ezer magyar polgár…), és még feudalizmus is van elvtársak, ennyire elmaradtak ezek na..

A slusszpoén persze megint rámutat az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz-hatalom végleges bolsevik jellegére, hiszen azzal vádolja meg a „nyugatot”, amit maga tesz hazánkban. Hiszen a feudális berendezkedés vonásait éppen a helyi Döbrögikre és fideszes helytartókra alapozott, megfélemlítésre, és aztán a nehéz sorban tartott rétegek krumplin történő megvásárlására éppenséggel az Orbán vezérletével és nagyrészt az EU-pénzekkel kiépített Fidesz-rendszer a példa.

A Jobbik mint az együttműködő ellenzéki pártok közül egyedüli jobbközép, keresztényszociális alapon álló erő kiáll az európai nemzetek együttműködése, és a jólétet és szabadságot biztosító polgári demokrácia mellett. Ezért is veszünk részt a 2022-ben reményeink szerint felálló nemzeti egységkormányban, amely ezt a célt fogja követni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek