2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ismét hátat fordított a Fidesz a budapesti lakosoknak

 

A Jobbik budapesti frakciója a Fővárosi Közgyűlés október 3-i ülésén többek között indítványozta, hogy a XI. kerületi Szerémi utat nevezzék át Horthy Miklós útra. A közgyűlésen a Jobbik képviselője, Szabó György által benyújtott önálló előterjesztések napirenden tartásáról – a Horthy Miklós útelnevezés javaslatát mintegy elbújtatva közéjük – egyben szavaztak a résztvevők.

A Jobbik igen szavazatai, Tarlós István és Hanzély Ákos tartózkodása mellett az összes képviselő nemmel szavazott, így egyik indítványt sem vették tárgysorozatba. A fővárosi Jobbik számára teljesen egyértelmű, hogy az előterjesztések „csomagban” szavazása kizárólag azért történt, hogy burkoltan utasíthassák el a Szerémi út átnevezését. A közgyűlés így elvetette a Jobbik által kidolgozott, Budapest érdekeit szolgáló előterjesztéseket. A Jobbik frakció amellett, hogy nevezzenek el utat Horthy Miklósról, javaslatot dolgozott ki a rongálások és kábellopások megakadályozására, a dugódíjra vonatkozó fővárosi kötelezettségvállalások végleges megszüntetésére, valamint a rokkant-kártyákkal történő parkolási visszaélések felszámolására is. A Fidesz nem először szavazza le a Jobbik olyan előterjesztéseinek napirendre vételét, amely segítené, javítaná a főváros működését, ezzel pedig hátat fordít a budapesti lakosoknak.

Felháborítónak tartjuk, hogy a Fidesz-frakció a mai közgyűlésre Szabó György képviselőnk által benyújtott javaslatok tárgysorozatba vételére egységesen nemmel szavazott csak azért, hogy ne kelljen nyíltan vállalniuk Horthy Miklóssal kapcsolatos nézeteiket. A magát nemzetinek valló narancsos párt ezzel elismerte, nincs bátorsága ellentmondani a liberális és kommunista véleményeknek.

A Jobbik fővárosi frakciója

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek