2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Így képviseli a Fidesz az avasiakat

A Fidesz politikusai az elmúlt években számtalanszor elmondták, hogy kiemelt figyelmet fordítanak az Avasra. Ehhez képest a városrész országgyűlési képviselője, Nagy Kálmán 2010 óta nem szólalt fel a Parlamentben a városrész érdekében. A Jobbik szerint ez is jelzi: a kormánypárt elengedte az itt élők kezét.
Az Avas Miskolc egyik neuralgikus pontja; aki itt rendet akar tenni, annak az elvárhatónál is keményebb munkát kell végeznie, mondta Jakab Péter, a Jobbik miskolci alelnöke, önkormányzati képviselője. Emlékeztetett: a városrész az elmúlt években fészekrakóktól, kanadai menekültektől, bűnözéstől, csődközeli társasházaktól vagy épp a Nemzeti Eszközkezelő botrányos lakásvásárlásaitól volt hangos. Mindez mutatja: az Avas képviselőjének lett volna miről beszélnie az elmúlt 3-4 évben, mégis hallgatott. Valószínűleg azért – tette hozzá -, mert idejekorán eldőlt, Nagy Kálmán nem indul a 2014-es országgyűlési választásokon, így követve az elmúlt 24 év sémáit úgy vélte, ez esetben nincs is több tennivalója. Jakab szerint ugyanakkor egy képviselőnek nem a választás megnyerése az elsődleges feladata, hanem hogy megoldja a rá bízott terület problémáit.

A politikus úgy véli, Nagy Kálmán négy év alatt semmit sem tett érdemben a választókerületében élőkért, vagyis a felvett milliós tiszteletdíj ellenére nem végezte el a rá bízott feladatot. Ha ezt egy szakmunkás teszi, másnap kirúgják. Ha egy politikus, akkor minimum négy évig élősködhet az adófizetőkön. A Jobbik ennek is véget kíván vetni a képviselők visszahívhatóságának bevezetésével, hiszen egy képviselőre fokozottan kell, hogy vonatkozzon: aki nem dolgozik, ne is egyék – szögezte le Jakab Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek