2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

Hová lettek a főutcai zöld szigetek?

A miskolci városvezetés azzal henceg, hogy Green City-t épít. A főutcai tervekből viszont törölték a zöld szigeteket.
Ki és miért törölte el a főutcai zöld szigetek megépítéséről szóló terveket? Ki a felelős mindezért? Ezt kérdezte dr. Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő pénteken a miskolci Széchenyi utcán megtartott tájékoztatóján.

„A kivitelezési munkálatok március 25-én kezdődtek, a várható bejfejezés a teljes főutca tekintetében július 31-e”. Ezt propagálta még március elején a főutca újraburkolásával kapcsolatban a városvezetés. Július régen elmúlt, a munkálatok pedig még mindig nem készültek el. „Ami megvan annak csapnivaló a minősége, az új kövek össze-vissza állnak”– fogalmazott múlt héti sajtótájékoztatóján dr. Simon Gábor, egyben felszólította a városvezetést, hogy a slendriánul elvégzett munkát át ne merjék venni.

Akkor a Fidesz-frakció egyik tagja reagált Simon szavaira, ám az elmúltnyolcévezésen és a szocialisták szidásán kívül semmit sem válaszolt a felvetésekre. Vagyis a városlakók nem tudhatták meg, miért csúszik az építkezés, miért csapnivaló a kivitelezés.

foutca zold szigetPedig lett volna mit megmagyarázni, például azt a kijelentést, amelyet a város főépítészétől dr. Simon Gábor akkor szó szerint idézett. A szocialista képviselő ugyanezt tette mai sajtótájékoztatóján is. Eszerint Rostás László korábban azt mondta: „A tervek, melyek mentén most a kivitelező halad, a városvezetéssel egyeztetve készültek el, ami azt jelenti, hogy nemcsak a burkolat újul meg, hanem valóban egy főutcai rekonstrukció történik. Ez érinti az utcabútorok cseréjét és minden kapcsolódó felületet”.

„Látható, hogy a tavaszi vállalásokból a mai napig semmi sem teljesült, ám ennek ellenére folytatják a hazug sikerpropagandájukat” – fogalmazott pénteken a főutcán dr. Simon Gábor.

Elmondta: azóta viszont egyéb furcsaságokra is fény derült. Például arra, hogy a kivitelezés nem az elfogadott tervek szerint valósult meg. „Valakik ugyanis kitörölték a tervekből a főutcára tervezett zöld felületeket. Pedig ez a kivitelezés egyik sarkalatos pontja volt. Ez azért is kimondottan kínos, mert a városvezetés évek óta azt hangoztatja, hogy Miskolcot a Green City elveinek megfelelően fejlesztik” – hangoztatta, majd bemutatta az eredeti tervekben szereplő, zöld szigetekről szóló látványterveket.

Ennek alapján dr. Simon Gábor követelte, hogy a városvezetés adjon választ: ki és miért törölte el a főutcai zöld felületek megépítéséről szóló terveket? Ki a felelős mindezért?

Forrás:eszakonline

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek