2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Hová lett a nyugdíjvagyon?

Az Orbán-kormány államadósság elleni harca totális kudarcot vallott. A „csodafegyver”, a hárommillió adófizető nyugdíjcélú megtakarításának állami kézbe vétele a Fidesz kezében fordítva sült el. A Fidesz kormányra kerülésekor az államadósság 19 323 milliárd forintot tett ki, ez 2012 januárjára, a 3000 milliárd forintnyi nyugdíjvagyon átvételének időpontjára 20 526 milliárd forintra nőtt.
Minden tisztességes adófizető azt várta, hogy a Fidesz-kormány takarékos, ésszerű gazdálkodással ezt az irdatlan összeget az államadósság csökkentésére fordítsa. Ennek ellenére mára a 3000 milliárdos vagyon gyakorlatilag eltűnt, az államadósság pedig nemhogy nem csökkent, hanem 23 392 milliárd forintra ugrott. Tehát az államadósság a Fidesz kormányzása alatt több mint 4000 milliárd forinttal nőtt.

Amennyiben a Jobbik kellő választói felhatalmazást kap, úgy az elszámoltatás égisze alatt felelősségre fogja vonni a nyugdíjvagyon elherdálóit. Egyúttal azonnal kezdeményezni fogja az államadósság átütemezését, újratárgyalását, a Kádár-rendszerben felelőtlenül felvett hitelek elengedését, ahogy azt számos ország, köztük volt kommunista államok is sikeresen elérték. Magyarország, a magyar gazdaság nem fuldokolhat adósságcsapdában!

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…