2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Hogyan is dolgozzanak így az édesanyák?

A Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottság október 8-i ülésén Varga Zsoltné Szalai Piroska Mária, a nők munkaerőpiaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos eddigi tevékenységéről tartott tájékoztatót.
Arra a kérdésre azonban, hogy elegendő bölcsődei és óvodai férőhely nélkül hogyan is gondolják, hogy javítani lehet a kisgyermekes nők elhelyezkedési esélyeit, nem volt érdemi válasza.

Ahogy arra a kérdésre sem, hogy most, a fizetés nélküli szabadság lehetőségének elvétele után, mit is kezdjenek az édesanyák az iskolás gyerekkel, ha az egy évben a törvényileg „engedélyezett” tizennégy napnál többet beteg.

A Fidesz-kormány képviselője azt a problémát sem látszott érzékelni, hogy miért nem tudnak a szülők nyugodtan dolgozni, és az édesanyák szabadon munkát vállalni olyan körülmények közt, mikor kisiskolás gyermekük számára délután három után már nincs biztosítva felügyelet az oktatási rendszer keretein belül.

Ezeket a kérdéseket a Jobbik kulcsfontosságúnak tartja a nők, édesanyák munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében, ezért továbbra is feszegetni, egyben sürgetni fogja a megfelelő megoldások megvalósítását.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek