2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Hazugság a miskolci nyomortelep-felszámolás

Csalás, gusztustalan médiahack, amikor a miskolci Fidesz úgy állítja be a lakások bérletéről szóló önkormányzati rendelet módosítását, hogy az lehetővé teszi a miskolci nyomortelepek felszámolását. A csak az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásokra vonatkozó rendelet módosítása nélkül ugyanis az égvilágon semmi olyan előterjesztést nem szavazott meg csütörtökön a miskolci önkormányzat közgyűlése, amely megoldást nyújthat a problémára, például felvásárolná, vagy kisajátítaná a telepeken található nem önkormányzati tulajdonú ingatlanokat.
Márpedig például Lyukóban szinte kizárólag csak magántulajdonú ingatlanok vannak, ott néhány lakást kivéve nincsenek önkormányzati tulajdonú bérlakások.
Az meg már mindennek a teteje, hogy folyamatosan egy kalap alá veszik, s összemossák az önkormányzati bérleményekben élő szegény, de tisztességes embereket azokkal, akik szintén önkormányzati lakásban élnek, ám képtelenek a közösségi együttélési szabályok betartására. Nyilvánvaló, hogy ez utóbbiakat képtelenek kirakni a bérleményekből, ám ennek nem az a megoldása, hogy az eddig is létező, a bérleti jogviszony megszüntetése esetén adható térítési díjak kifizetését feltételekhez kötik.
És ezt adták el országnak-világnak úgy, hogy felszámolják a nyomortelepeket. A probléma viszont továbbra is itt marad a nyakunkon.

Földesi Norbert, az MSZP miskolci önkormányzati frakciójának vezetője


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…