2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
harom-vezetnek-nincs-feladatkore-a-bkv-nal

Három vezetőnek nincs feladatköre a BKV-nál

harom-vezetnek-nincs-feladatkore-a-bkv-nalA BKV felügyelőbizottsága (fb) bekérte a cég három üzemeltetési vezetőjének a munkaszerződését, akik feladatkör nélkül dolgoznak és kapnak fizetést, illetve prémiumokat – közölte Vitézy Dávid, az fb Fidesz által delegált tagja. Drajkó Imre, Drégeli István és Bársony László 2007-ben, az Antal Attila nevéhez fűződő szervezeti átalakításkor kapták meg a posztot, azóta a szervezeti és működési szabályzat szerint nincs feladatkörük – mondta Vitézy. A BKV honlapján lévő fizetési táblázat szerint mindhárom vezető bruttó 972 ezer forintot keres havonta, és 110 százalékos prémiumra, elbocsátásuk esetén pedig 14+3 havi prémiumra jogosultak.
 
Kocsis István vezérigazgató szerint az említett vezetőknek vagy feladatkört kell adni a BKV-nál, vagy meg kell találni a szerződésbontás feltételeit. Antal Attila korábbi vezérigazgató nagyon nehéz helyzetbe hozta a BKV-t – szögezte le.

A felügyelőbizottság döntött arról is, hogy lezártnak tekinti a 2003 óta megkötött munkaszerződésekről és végkielégítésekről készült anyag vizsgálatát. A 400 oldalas dokumentumból kiderül, hogy az eddigi 800 millió forinton felül további 200 millió forintnyi kár érhette a BKV-t, mert olyan összegeket fizettek ki, amelyek a szerződésekből „nem eredhettek” – közölte az fb-tag.

Átfogó vizsgálatot indít az fb a Regőczi Miklós korábbi értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettes részlege által kötött mintegy hatszáz szerződés ügyében is. Vitézy Dávid azt mondta: minden szerződés, amelyet közülük átnézett, tartalmazott valamilyen hibát, ezért újabb feljelentések várhatók. Úgy tűnik, hogy több millió forintot fizettek ki teljesítésigazolás nélkül, és olyan is volt, hogy a kifizetés mögött nem is állt szerződés – tette hozzá.


(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek