2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Ha itt a tél, akkor törvényszerű a fagyhalál?

Magyarországon tizenhárman szenvedtek fagyhalált a tél kezdetéig. Tizenegy férfi és két nő. Hatan a szabad ég alatt hűltek ki, heten pedig saját fűtetlen otthonukban. Az emberek többsége vidéken lelte halálát, a fővárosban ketten fagytak meg. Kórházba szállításukat követően decemberig tizenketten haltak meg kihűlésben. Velük együtt az emberéletben keletkezett veszteség 25 főre tehető. A Magyar Szociális Fórum novemberben „Lélekmentés” néven összefogást kezdeményezett az élet védelmében a fagyhaláltól. Arra szólított fel minden társadalmi és politikai erőt, hogy akadályozzák meg együtt, nehogy megismétlődjék az előző években tapasztalt tömeges fagyhalál: tavaly 330-an, tavalyelőtt pedig több mint 400-an fagytak meg.

A Jobbik csatlakozik a Magyar Szociális Fórum felhívásához, s egyben emlékezteti a kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt arra a kijelentésére, mely szerint senkit nem hagynak az út szélén. A Jobbik felteszi a kérdést: ez a szegényekre, az önmagukról gondoskodni képtelen idős emberekre is vonatkozik-e, vagy csak azokra a kormány közeli érdekcsoportokra akik „hálájukkal” befolyásolhatják akár a 2014-es választások kimenetelét?

Baráth Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…