2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Gyurcsány Ferenc: Orbán véleménye nem Magyarország véleménye

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke levélben fordult Dimitris Avramopoulos-hoz, az Európai Bizottság bevándorlásért felelős biztosához. A pártelnöki levél összegzi, hogy a magyar kormányfő a tragikus párizsi merénylet óta tudatosan és szisztematikusan mossa össze a bevándorlókat, a menekülteket és a terroristákat, tudatosan kelt félelmet a magyar társadalomban, manipulálja a bevándorlással kapcsolatos adatokat, valamint idegengyűlöletet, indulatokat szító politikát folytat a plakátkampánytól a “nemzeti konzultáción” át a déli határra tervezett kerítésig.

Gyurcsány Ferenc levelében leszögezi, “a magyar kormány álláspontja ebben az esetben sem egyezik meg a magyar társadalom többségének a véleményével”. A pártelnök továbbá ismerteti a Demokratikus Koalíció bevándorlással és menekültüggyel kapcsolatos öt legfontosabb alapelvét:

A DK-nak meggyőződése, hogy mint minden más európai problémát és konfliktust, úgy a bevándorlást is európai keretekben, jelen esetben a közös európai bevándorlási és menekültügyi politika keretein belül kell kezelni.

A DK támogat minden olyan, az ENSZ, illetve az Európai Bizottság által kezdeményezett és foganatosított politikai, diplomáciai, illetve humanitárius akciót, amelyek célja, hogy konszolidálják a politikai helyzetet, felszámolják a háborús tűzfészkeket azokban az afrikai és közel-keleti országokban, ahonnan ma a menekültek döntő többsége érkezik.

A DK azt vallja, hogy az európai menekültügyi politikának a kettős szolidaritás elvén kell alapulnia: szolidaritás a menekültekkel és szolidaritás az Európai Unió tagállamai között, ezért a DK támogatja azokat a javaslatokat, amelyek a menekültek EU-n belüli elosztására irányulnak.

A DK a leghatározottabban támogat minden olyan kezdeményezést, amelyek célja az embercsepészekkel szembeni következetes, összehangolt és az eddigieknél jóval szigorúbb fellépés.

A Demokratikus Koalíció meggyőződése szerint alapvető fontosságú feladat az Európába érkező bevándorlók és menekültek gyors és sikeres integrációjának segítése olyan intézkedésekkel, amelyek a bevándorlók és menekültek oktatására, képzésére irányulnak, segítik a legális munkaerőpiacra való bejutásukat, és mérséklik a bevándorlókkal szembeni előítéleteket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum