2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Az azbeszt után most ciánnal, higannyal és arzénnal mérgeznék a várpalotaiakat

Alig néhány hónapja hiúsította meg a helyi lakosság példamutató összefogása a tervezett azbesztbeszállítást, most pedig arról értesülhettünk, hogy az állami tulajdonú MAL Zrt. kívánja a város határában lévő hulladéklerakóját bővíteni, oda 30 ezer tonna veszélyes anyagot, egyebek mellett higanyt, arzént és ciánt lerakni. Az engedélyezési eljárás megindításáról a Fejér Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya értesítette az önkormányzatot, mely a jövő héten rendkívüli testületi ülést tart az ügyben, és egyben kéri, hogy ügyfélként részt vehessen az eljárásban.

Azon, hogy az előzetes egyeztetés ismét elmaradt, már meg sem lepődünk, ugyanakkor felszólítjuk a kormányhivatalt, hogy a városban élők beleegyezése nélkül az engedélyt ne adják ki, az önkormányzat pedig írjon ki helyi népszavazást ebben a súlyos ügyben.

A Jobbik értetlenül áll az újabb elképesztő terv előtt, és elutasítja a lerakás tervét, mely álláspontot a testületi ülésen is képviselni fogjuk. Az itt élő embereknek ugyanis joguk van az egészséges élethez és környezethez, továbbá a várost szennyezésektől mentesen szeretnénk az unokáinknak örökíteni. Ha a fideszes városvezetés ismét a helyiek beleegyezése nélkül dönt, újra lakossági tiltakozásokra lesz szükség, melyhez a Jobbik minden segítséget meg fog adni.

Kepli Lajos országgyűlési képviselő, Galambos István várpalotai önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum