2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Gyakoribb rendőri ellenőrzést kérünk Lyukóvölgybe

Amennyiben lehetséges, fokozzák a rendőri jelenlétet a „számozott utcákon”, az Újgyőri főtéren, és környékén, illetve Lyukóvölgy területén. Amennyiben szükséges, az Önkormányzati Rendészetet és a Polgárőrséget is vonjuk be, ha szüksége van a segítségemre keressen bizalommal – fogalmazott a Miskolci Rendőrkapitányság vezetőjének írott szerdai levelében Szilágyi Szabolcs, a város rendészeti bizottságának elnöke. Az önkormányzati képviselő a város felelős politikusaival együtt szomorúan vette tudomásul, hogy Lyukóvölgyben a közelmúltban többen is drog áldozatai lettek, köztük egy 23 éves fiatalember.

Szilágyi Szabolcs aggódva figyelte a híreket, amelyek szerint májusban a magyar piacon új dizájnerdrog jelent meg, a „4FMDB Bika”, amit nagyjából egy fröccs áráért lehet megvenni. Az Országos Rendőrfőkapitányság keddi tájékoztatójából kiderült, eddig tizenegy ember életét követelte az új, olcsó drog. Ebből öten Borsod-Abaúj-Zemplén megyében haltak meg, de Budapesten, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében is szedett már áldozatokat a „bika”. Az ORFK nagy erőkkel megkezdte a dílerek felkutatását, Borsodban több embert letartóztattak, a miskolci „számozott utcák” azonban még így is fertőzöttnek számítanak.

A képviselő megkérdezte a Miskolci Rendőrkapitányság vezetőjétől, milyen intézkedéseket tettek eddig a kábítószer terjesztés visszaszorítása érdekében. Van-e az önkormányzatnak teendődje, vagy szükséges-e bármilyen segítség a probléma kezelésére?

Emlékeztetett: a korábbi években többször szerepelt a rendőrségi beszámolóban a városban egyre romló droghelyzet. A Kriza-Alakszai korszakban azonban szőnyeg alá söpörték az ügyet. Úgy gondolták, nyereségvágyból elkövetett telepfelszámolással kezelhetik a helyzetet. De ez már rövid távon sem jelentett megoldást, mára pedig jól látszik, hosszútávon egyenesen tragédiákhoz vezethet.

Az új városvezetés kilenc hónapja igyekszik a fideszes elődök bűneit felszámolni. Tudjuk, hogy a drogok terjedése nem csupán rendészeti kérdés, hanem szociális, közegészségügyi és oktatási probléma is egyben. Ezért élesztettük újra egyebek mellett a kábítószeresek ügyével foglalkozó kerekasztalt, de kilencévnyi káros kormányzás nyomait ennyi idő alatt nem lehet eltüntetni. Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az itt élők ne akarjanak kábítószerhez nyúlni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek