2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Gémesi György neve is felvetődött lehetséges MDF-elnökként

Gémesi György neve is felvetődött lehetséges MDF-elnökként

Gémesi György neve is felvetődött lehetséges MDF-elnökkéntGémesi Györgyöt, Gödöllő polgármesterét az MDF-ből többen megkeresték, hogy vállalná-e a párt vezetését – erősítette meg az MDF-ből 2006-ban kilépett városvezető szerdán az MTI-nek a Magyar Rádió értesülését. A politikus nem zárta ki, hogy az önkormányzati választások után, bizonyos feltételek mellett, felkérés esetén elvállalná az MDF vezetését. Gémesi György az MTI-nek azt mondta, ez a megkeresés azonban csak érdeklődés volt. Az MTI kedden úgy értesült, a párton belül Hock Zoltán, a pártból kilépett volt országgyűlési képviselő, Herényi Károly elnökhelyettes, Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt és Makay Zsolt neve vetődött fel lehetséges új pártelnökként.

Arra a szellemiségre, amit az MDF az indulásakor képviselt, szükség van a magyar politikában – értékelte Gémesi György, aki úgy fogalmazott: az, hogy ez a szellemiség eltűnt, egyenes következménye annak az „ámokfutásnak”, amit az elmúlt években az MDF volt elnöke, Dávid Ibolya végzett.

Gödöllő polgármestere hangsúlyozta: jelenleg az önkormányzati választásokra készül a Gödöllői Lokálpatrióták színeiben. Szavai szerint az önkormányzati választások után, megfelelő körülmények között, nem zárható ki annak a lehetősége, hogyha felkérést kap, vállalja az MDF vezetését. Hozzátette azonban: ehhez az kell, hogy a párton belül letisztuljanak a dolgok, a párt vezetésére való felkérés, a részéről, jelen pillanatban, nem aktuális.

A Magyar Rádió honlapján jelent meg kedden este értesülésként az az információ, hogy Gémesi György neve is felmerült lehetséges pártelnökként.

Dávid Ibolya a 2010-es országgyűlési választások első fordulója eredményének ismeretében jelentette be a lemondását a nyilvánosságnak vasárnap késő este. Úgy fogalmazott, „súlyos vereségnek” tartja az MDF által elért eredményt, amelyet a pártját az elmúlt időszakban ért támadásoknak tulajdonított. Az MDF-et Herényi Károly elnökhelyettes vezeti addig, míg új elnököt nem választanak.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek