2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Fidesz: A hátrányos helyzetű fiatalok egyetlen esélye a tanulás (Reagálás a Jobbikra)

Fidesz: A hátrányos helyzetű fiatalok egyetlen esélye a tanulás (Reagálás a Jobbikra)

Szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal, amely tétlenül nézte, hogy az ország leghátrányosabb térségeiben a fiatalok csak tengődnek és életen át tartó munkanélküliségre vannak ítélve, a Fidesz-kormány foglalkoztatási és ösztöndíjprogramokkal segíti őket. 17 ezer hátrányos helyzetű fiatal továbbtanulását segíti az Útravaló-Macika ösztöndíjprogram.
A következő tanévben a kormány több mint 2 milliárd forintot biztosít a továbbtanulást támogató és 5 milliárd forintot a hátrányos helyzetű fiatalok szakmaválasztását segítő ösztöndíjprogramokra. A továbbtanulást támogató Útravaló ösztöndíj az általános iskola 7-8. osztályától egészen a felsőoktatásig elkíséri a fiatalokat. Szeptembertől az ösztöndíjak összege is emelkedik, a tanulmányi eredményétől függően akár 14-15 ezer forint is lehet havonta.
Az ösztöndíjjal a kormány a középiskolába jutást, az érettségi megszerzését, a felsőoktatásba való bejutást is segíti. A középiskolai és érettségi pályázatok leadásának a határideje július vége, a felsőoktatásba való bejutást segítő pályázat a nyáron jelenik meg a www.emet.gov.hu oldalon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek