2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Fagyhalál – családok vészhelyzetben

Az újév első napjaiban fagyhalál-veszélynek kitett vidéki és budapesti  családoktól kapott vészjelzést a Magyar Szociális Fórum (MSZF). Sürgős segítséget kértek az emberjogi társadalmi mozgalomtól, nehogy megfagyjanak – tudatta vasárnap az MSZF.

Kovács Attiláné Farkas Erika Süttőből írta, hogy szombatra virradóra kidobott rongyokkal, lomtalanításból hazavitt négy ajtókerettel próbált befűteni, de négy darab székét is szét kellett vágnia, nehogy megfagyjon 13 napos unokája.

A csecsemőn kívül vele egy háztartásban él 8 és 14 éves lánya, továbbá egyéves, kétéves és négyéves unokája. Menye negyedik gyermekével áldott állapotban van.

Ünnepek előtt segítséget kért ugyan a polgármesteri hivataltól, de elutasították. 2013-ban is csak a katasztrófavédelem közbenjárására kaptak tüzelőt, és engedélyezték nekik, hogy összeszedhessék az árvízben Dunáról kisodort fákat.

A közös háztartásban öt felnőtt és hat gyermek él, jövedelemmel csak az asszony két fia rendelkezik. A háztartásban élők összjövedelme 269.300 Forint, tehát fejenként 24.518 Ft.

A Magyar Szociális Fórum az újév első napján arról számolt be, hogy az óév végéig negyvenen szenvedtek fagyhalált, közülük tizennyolcan fűtetlen lakásukban hűltek ki. Megírta, hogy sok embernek döntenie kell, eszik-e, vagy fűt-e, mert szerény jövedelméből nem futja mindkettőre.

Az MSZF vasárnap üzenetben kérte Czermann János süttői polgármestertől, hogy sürgősen intézkedjen a vészhelyzetbe került népes család tüzelővel történő ellátásáról.

Az MSZF arra kérte a sajtót, hogy maga is járuljon hozzá az életvédelemhez, híreivel kényszerítse rá az állami szerveket az életvédelemre, mutassa be Kovács Attiláné és a hozzá hasonlóan fagyhalál-veszélybe került családok élethelyzetét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek