2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • 1 másodpercre az első helytől – Szilveszter Rally

1 másodpercre az első helytől – Szilveszter Rally

Tim Gábor főként a gyorsasági versenyzés szerelmeseinek lehet ismerős, volt már gokart magyar bajnok, de nyert Suzuki Swift kupát, és Ő volt a 2015-ös RCM Cup bajnoka is. Idén az FIA Swift Cup Europe bajnokságban hívta fel magára a figyelmet ahol hét versenyen indult, és ebből hatot megnyert.

De egyre többet tűnik fel rally versenyeken, elmondása szerint a két versenyzési forma (gyorsasági és rally) kiegészíti egymást, nagyban segíti, hogy egyre jobb pilótává váljon.

Tim Gábor számára a Szilveszter Rally már 2010 óta a mumus. Minden évben elindult, de vagy kiesett, vagy műszaki hibák fosztották meg a jó szerepléstől. Ebben az évben, nem kockáztatott, egy már bevált autóval, mely ugyan nem képviseli a mezőny elitjének szintjét, indult a megmérettetésen. A Nissan Sunny GTi egész versenyen megbízhatóan muzsikált, és a Tim Gábor – Timár Tamás páros az utolsó gyorsasági utolsó méteréig küzdött a H4 kategória első helyéért.

A H4, azaz a két literesek csoportja 40 indulót vonultatott fel a 280 nevezővel indult 2015-ös Szilveszter Rally-n. Tim Gábor az első, esti gyorsaságin megmutatta, vele ezen a két napon számolni kell, megnyerte az első szakaszt. A ring külső szakaszán nem volt esélyük, itt rendre alulmaradtak a riválisoktól, de előnyüket végig meg tudták tartani, egészen a második nap utolsó két szakaszáig, mikor Berényi, a Rally2 bajnok ledolgozta hátrányát, és egy szakasszal a verseny vége előtt 0,1 másodperccel átvette a vezetést.

A hetedik gyorsasági a ring belső volt, dupla körrel. Timék kiadtak mindent magukból, de ez kevésnek bizonyult, és lemaradtak az első helyről, 1,3 másodperccel. A második hely így is rendkívül jó eredménynek számít, elégedett volt mind a pilóta csapata, mind Nissan-t vezető páros.

„Nem tudtunk gyorsabban menni. Biztos maradt benne, biztos meg lehetett volna nyerni a versenyt, de most ennyit tudtunk. Timár Tomi nagyon jól mondta az itinert végig, az Apex Racing szerelői az autót tökéletes állapotban adták alám, el kell fogadni, ha kikapunk. Borzalmasan élveztük, végre, az utolsó méterekig küzdelem volt, nem kellett mással foglalkozni, csak a versenyzéssel. Gratulálok a győztesnek, és mindenkinek aki célba ért, nagyon nehéz verseny volt. Jövőre ugyan főként pályán fogok versenyezni, de szeretnénk minél több rally futamon megjelenni. Találkozunk jövőre.”- foglalta össze Tim Gábor a verseny után.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…