2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Európa napja alkalmából köszönti a Jobbik az európai polgárokat

Robert Schuman, francia külügyminiszter éppen hetven éve, 1950. május 9-én mutatta be azt a tervét, amellyel lerakta az Európai Unió alapjait. Az Európai Közösség alapítói, vagyis Robert Schuman, Konrad Adenauer, nyugatnémet kancellár vagy éppen Alcide de Gasperi, olasz miniszterelnök mélyen hívő, keresztény-konzervatív értékrendű politikusok voltak, akik egy, a nemzetek hagyományait tiszteletben tartó, ám a nemzetállami korlátokon felülemelkedni képes Európát álmodtak meg, amely jólétet, biztonságot és szabadságot biztosít valamennyi polgárának.

A mai évfordulón, amikor a járványhelyzet miatt mindannyian nehézségekkel szembesülünk, kiszámíthatatlanságot és korlátokat látunk magunk körül, akkor különösen átérezhetjük azokat az eredményeket, amelyeket az európai együttműködés hozott a kontinensünknek, és amelyekről a járvány heteiben sokszor kénytelenek vagyunk lemondani. Ezért is fontos, hogy az Unió atyjai által vallott értékek mellett kiálljunk. Ne hagyjuk, hogy azokat akár az európai kultúrát, hagyományokat és értékeket megtagadó és feloldani kívánó, sem pedig az azokat kiforgató, gyűlöletet és megosztottságot szító populista politikusok elvegyék tőlünk!

A Jobbik bízik abban, hogy a mostani válság egy újrakezdés alapja lehet. Szeretnénk, ha az Európai Unió egy olyan közösség lenne, amelyik tiszteletben tartja a saját értékeit, a keresztény értékeket, a demokráciát és a jog uralmát, és ezek tiszteletét megköveteli valamennyi tagállam politikusaitól is. Szeretnénk, ha Európa a jólét, a biztonság és a kiszámíthatóság kontinense lenne, amely valamennyi polgárának garantálja a tisztességes bért és megélhetést, és amely nem hagyja cserben a magyar munkavállalókat.

Európa napja alkalmából köszöntünk valamennyi európai polgárt, és kívánunk mindenkinek biztonságot, egészséget, és a mostani válság okozta sebek mielőbbi gyógyulását!

Gyöngyösi Márton

a Jobbik elnökhelyettese, EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek