2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Eredményre vezet a Jobbik nyomásgyakorlása Gibárton

A 2010-es árvíz idején megcsúszott gibárti szerpentin és a rajta áthaladó 39-es számú főútvonal helyreállítása érdekében már több hónapja küzd a Jobbik Borsodban.

A nemzeti párt év elején a megyei közgyűlésben vetette föl a mihamarabbi felújítás szükségességét, majd ősszel Vona Gábor pártelnök részvételével tartott figyelemfelhívó demonstrációt a térség infrastrukturális fejlesztése érdekében. Két héttel a tüntetés után újabb rézsűcsúszás jelezte, nem várhat tovább az élet-és balesetveszélyes gibárti szerpentin felújítása.

Mára elértük, hogy mind a jogerős engedélyek, mind a felújításhoz szükséges földterületetek rendelkezésre állnak, a forgalomirányító lámpatestek áthelyezésre kerültek, a vízelvezető árkok tisztítása is megtörtént. Most már csak a kormányzati akaratra várunk, hogy a szükséges pénzügyi források is rendelkezésre álljanak.

A Jobbik reményét fejezi ki, hogy a kormány partner lesz a lakosság és az árufuvarozók sorsát 2010 óta megnehezítő körülmények elhárításában, és tavasszal végre elindul a várva várt fejlesztés.

Hocza Tamás, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek