2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Elfogadhatatlan a megszorítás és az Európában példátlanul magas ÁFA-kulcs

A Matolcsy György által ma bejelentett újabb gazdasági megszorító csomag további menetelést jelent előre a neoliberális úton.
A gazdagoknak kedvező egykulcsos adórendszer és az erőltetett államadósság-visszafizetés árát ismét a szegényekkel és a középosztállyal fizettetik meg. Az Európában eddig is példátlanul magas ÁFA-kulcs még magasabbra emelésének hatását mindenki a zsebén fogja érezni, mivel azt a kereskedők hamar beépítik a bolti árakba. De a „szegények adóját” az emiatt megnövekvő infláció révén is beszedi az állam. Az infláció növelése régi trükk az államháztartás egyensúlyának javítására: a kiadások szinten tartása mellett növeli az adóbevételeket. Mindennek árát az emberek fizetik meg.

Szintén az alacsony jövedelműeket sújtja az adójóváírás kivezetése, ami tovább növeli a különbséget gazdagok és szegények között.

A Jobbik számára elfogadhatatlan, hogy a gazdagok kormánya ismét a kisemberekkel és a középosztállyal fizetteti meg a válság árát. A válságból csak az államadósság-szolgálat könnyítésével, a valóban magyar gazdaság fejlesztésével, a foglalkoztatás bővítésével és széleskörű bérfelzárkóztatással lehet kijutni.

Hegedűs Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek