2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Jobbik politikai és nem szakmai lépésnek tekinti a demonstrációk rendőrség általi betiltását

A Jobbik politikai és nem szakmai lépésnek tekinti a demonstrációk rendőrség általi betiltását

A szégyenteljes gyurcsányi-bajnai időszak alatt megtapasztalt elnyomó intézkedések egyre drasztikusabb módon köszönnek vissza, immár az Orbán-kormánytól. A diszkrimináció és jogfosztottság ma már nem csak a nemzeti oldallal szemben nyilvánul meg, az alapvető, legfontosabb jogaikért harcoló emberek százezreit is sújtja. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a radikális oldal számára már ismert, de a társadalom széles rétegeit még csak most elérő betiltott demonstrációk és tüntetések sora.
A kormány láthatóan, pontosan tisztában van eddigi és tervezett intézkedéseinek az emberek életére gyakorolt negatív hatásaival, és ennek következményeként a társadalom egyre nagyobb elégedetlenségével. Ennek ellenére erőszakolnak át mindent a lakosságon, az érintett tömegek törvényes keretek közt megszervezett tiltakozásának pedig gátat szabnak bármi áron. Ezért is korlátozták felháborító módon még 2010 végén a sztrájkjogot, és gáncsolnak el minden nagyszabású tiltakozási kezdeményezést a kézivezérelt bíróságok és a rendőrség.

A szociális biztonságért és munkavállalói jogokért szeptember 29-én kezdődő tüntetéssorozat betiltását a Jobbik elítéli, és – a közlekedés akadályozására vonatkozó hivatalos álcamagyarázatot nem elfogadva – egyértelműen politikai lépésnek tekinti, a szabad véleménynyilvánítás durva korlátozásának, amelyre kizárólag elnyomó rendszerek, hatalmak alatt kerülhet sor.

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek