2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Egyenlő munkáért egyenlő béreket

Lukács Attila a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltje a béruniós aláírásgyűjtés első választókerületi állomásán, Mezőkövesden tartott sajtótájékoztatót a fizetésemelés fontosságáról, és az ezt segítő kezdeményezésről.
Lukács elmondta, egy év áll rendelkezésükre arra, hogy összegyűjtsenek egymillió aláírást, hét kelet-közép-európai országgal közösen, ezzel is nyomást gyakorolva az Európai Bizottságra. Siker esetén uniós alapelvé válhat az egyenlő munkáért egyenlő bér elve, ami az európai kohéziós politikai kedvező változásához vezethet.

A kezdeményezés fontossága kapcsán kiemelte: Dél-Borsod demográfiai katasztrófa felé közeledik, a térség utolsó mentőöve a béruniós kezdeményezés, ennek érdekében a választókerület minden településére eljuttatják az íveket.

Zárásként elmondta, a bérunió egy hosszú folyamat, nem egyik napról a másikra fog megvalósulni, de akarattal és kitartással elérhető a bérfelzárkóztatás célja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…