2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Egy elektromos szenzor megakadályozhatta volna a tragédiát az Aquaworldben

Egy elektromos szenzor megakadályozhatta volna a tragédiát az Aquaworldben

Egy elektromos szenzor megakadályozhatta volna a tragédiát az AquaworldbenEgy elektromos szenzor megakadályozhatta volna az Aquaworldben csütörtökön történt tragédiát, ennek az ára pár tízezer forint – mondta Madaras Gábor, a minőségtanúsítványok kiadásával foglalkozó ÉMI-TÜV-SÜD Kft. vezetője. A szenzor érzékelni tudja a fedőlapok elmozdulását, rögzítettségét, ha gond adódik, akkor azonnal le tudja állítani a rendszert – fejtette ki. A céget hivatalosan is felkérte az Aquaworld vezetése, hogy az egész fürdő területén végezzen speciális biztonságtechnikai ellenőrzést, és erről tanúsítványt állítson ki. Arra a kérdésre, hogy korábban végeztek-e ilyen vizsgálatokat a fürdőben azt mondta: a megnyitás előtt már megvizsgálták a területet, de akkor csak azokat a berendezéseket vizsgálták, amelyre törvényi előírás van.
 
A szörfmedencére – ahol a baleset történt – nem vonatkozott semmilyen előírás – tette hozzá.

A vízipark szörfmedencéjénél egy 9 éves kisfiú vesztette életét múlt csütörtökön. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét. A BRFK halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, és műszaki szakértőt rendelt ki az eset kivizsgálására.

Az Aquaworld hétfőn nyilvánosságra hozta belső vizsgálatának eredményét, amely a műszaki, karbantartó területről, illetve az üzemeltetésről egy-egy munkatárs közvetlen munkajogi felelősségét állapította meg, ennek nyomán a munkaviszonyukat rendkívüli felmondással megszüntették, két további munkatárs közvetett munkajogi felelőssége is fennáll, esetükben rendes felmondás útján szűnik meg a munkaviszony – közölte Kelecsényi Ágnes marketing és értékesítési igazgató hétfőn.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek