2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Egy amerikai üzletember adott 4,8 milliót az LMP-nek

Egy amerikai üzletember adott 4,8 milliót az LMP-nek

Egy amerikai üzletember adott 4,8 milliót az LMP-nekEgy Magyarországon élő, ingatlanfejlesztéssel foglalkozó amerikai üzletember, Richard Field a Lehet Más a Politika (LMP) legbőkezűbb támogatója eddig – derül ki a párt honlapján vezetett nyílt kampányszámla adataiból. Az amerikai férfi a múlt héten több mint 4,8 millió forintot utalt át a pártnak.

A támogatás elfogadásáról az LMP Etikai Bizottsága döntött – mondta az [origo] érdeklődésére Pinczés Bálint, a párt forrásszervezéssel foglalkozó munkatársa. A bizottság megkérdezte Fieldet, hogy hozzájárul-e nevének nyilvánosságra hozatalához, aki igent mondott. Pinczés szerint Fieldben amerikaiként fel sem merült, hogy ne legyen nyilvános az adománya.

A magyar törvények értelmében az évi 500 ezer forint feletti adományozók nevét a pártoknak nyilvánosságra kell hozniuk pénzügyi beszámolóikban. Az LMP alapszabálya szerint ugyanakkor a 100 ezer forint feletti támogatásokról tájékoztatni kell az etikai bizottságot, évi 300 ezer forint felett pedig csak a bizottság engedélyével lehet elfogadni az adományt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…