2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Egészségi állapota miatt akarnak kilakoltatni egy 71 éves mozgáskorlátozottat

Egészségi állapotára hivatkozva akar kilakoltatni egy 71 éves súlyos beteg, 81 százalékos rokkant mozgáskorlátozottat a főváros VI. kerületének polgármestere – tudatta a Magyar Szociális Fórum vasárnap.
Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere, a Fidesz budapesti választmányának alelnöke a Magyar Szociális Fórumnak írt levelében – szakmai véleményre hivatkozva – azt állítja, hogy az egyedülálló férfi intézeti elhelyezése jobb életminőséget biztosít neki, a kilakoltatásra ítélt viszont ezt határozottan visszautasítja, és ellene szegül a kilakoltatásnak – számolt róla be a Magyar Szociális Fórum vasárnap.

A 24 négyzetméteres szobakonyhás önkormányzati bérlakásban kutyájával élő Hüvelyes Lajosnak egy héten belül ki kellene ürítenie lakását, különben kényszerrel teszik ki a szűrét.

Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere, a Fidesz budapesti választmányának alelnöke az egészségi állapoton kívül díjtartozással, nem rendeltetésszerű lakáshasználattal, és a lakókörnyezet nyugalmának zavarásával indokolta a küszöbön álló kilakoltatást. A Magyar Szociális Fórum közbenjárására írt válaszlevelében a polgármester nem tett említést arról, hogy a kilakoltatásra ítélt egyedülálló férfi – egy hónapos késéssel – még tavaly kifizette 12.801 forintos tartozását. Hassay Zsófia a karbantartási kötelezettség elmulasztását érti nem rendeltetésszerű lakáshasználaton, de nem ad választ arra a kérdésre, miért indítottak kilakoltatási pert az öngondoskodásra képtelen férfi ellen, ahelyett, hogy segítettek volna neki karbantartani 24 négyzetméteres szobakonyhás önkormányzati otthonát. A lakókörnyezet nyugalmát a kutya, Hüvelyes Lajos egyetlen társának jelenléte zavarhatja – vélik tudni.

Hüvelyes Lajos 56.505 Ft nyugdíjból él. Lakását júniusban kitakarították és lomtalanították. Május 26-i keltezéssel mégis újabb bírósági határozatot kapott arról, hogy 15 napon belül át kell adnia otthonát. A végrehajtást Terézváros önkormányzata kérte. „Az önkéntes teljesítés elmaradása esetén további eljárásra kerül sor, melynek költségei a kötelezettet terhelik” – áll Dr. Bihari Zsófia Nóra bírósági végrehajtó határozatában.

A felszólítással egyidejűleg fizetési meghagyás is érkezett Hüvelyes Lajos címére. Ebben 64 ezer Forintot követel tőle a végrehajtó az alábbi címen:

– Végrehajtást kérőnek felmerült költség: 9500.- Ft

– Végrehajtást kérőnek járó költségrész: 20.000.- Ft

– Állami illeték: 5000.- Ft

– Készkiadás: 3500.- Ft

– MBVK általános költségátalány: 1000.- Ft

– Jutalék: 25.000.- Ft

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum