2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Szőke továbbra is vezeti az EB és az OB pontversenyét

Szőke továbbra is vezeti az EB és az OB pontversenyét

Szőke Ákos – BMW E30
Cola Trans Gymkhana Feszt, Tököl, 2015. július 11.


Tököl adott otthont az Országos Gymkhana Bajnokság 3., valamint a Federal Gymkhana Kings Európa Bajnokság 2. fordulójának. A Cola Trans Gymkhana Feszten Szőke Ákos is rajthoz állt újjáélesztett BMW E30-asával. A váci pilóta magabiztosan menetelt a döntőig, ahol egy kisebb hiba miatt csak az ezüstérmes pozíciót szerezte meg. Szőke ennek ellenére, továbbra is vezeti az EB és az OB pontversenyét.

Szőke Ákos: A Cola Trans Gymkhana Feszt pénteken a szabadedzéssel kezdődött, majd szombaton az éles verseny szerepelt a programban. A szervezők most egy szuper jó pályát építettek, ami rendkívül technikás volt, de szerencsére könnyen meg tudtam tanulni. Ráadásul most rendes aszfalton, nem pedig betonon autóztunk, ami tapadás szempontjából is kedvező volt az autónak, és így számunkra is.
A Rétságon megsérült BMW-t újjáélesztettük, ami olyannyira jól sikerült, hogy még fejlődni is tudtunk az új beállításoknak köszönhetően. A szombati teljesítményünk így egészen biztató volt: habár egy kisebb büntetést kaptunk, a kvalifikációt így is 2.-ként zártuk. Szépen lépdeltünk előre a TOP16-tól egészen a döntőig, ahol Horváth Ferenccel kellett megküzdenem a győzelemért. A végére azonban elfáradtam, és bakiztam egyet: nagyobb szöget zártam, mint amekkorát kellett volna, és a BMW első kerekével elértünk egy pályaelemet, és 6 bóját elsodortam. Hiába értem célba körülbelül 5 másodperccel gyorsabban, a hibázás miatt 12 másodperces büntetést kaptam. Néhány napig még emésztgetnem kell egy kicsit, hogy ekkorát hibáztam, de emberek vagyunk, előfordul az ilyen, Feri pedig most gyönyörű, hibátlan kört teljesített, teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet.
A hétvégi versenyen így végül a 2. pozícióban végeztem az EB és az OB Abszolút értékelésében, valamint az OB Pro kategóriájában 3. lettem. Összetettben így is vezetem még a nemzetközi és a hazai bajnoki állást is, ami hatalmas öröm számomra. Szeretném ez úton is megköszönni a csapatomnak, hogy most is tökéletes munkát végzett, és a szurkolóimnak, hogy ilyen sokan és ennyire lelkesen bíztattak!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum