2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK:VIP-jegy botrány Pécsett –

Az alábbiakban küldjük Fábján Nagy Zoltán, a Demokratikus Koalíció pécsi szervezetének elnökségi tagjának nyílt levelét Csizi Péter Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőnek a pécsi VIP-jegy botrány kapcsán.

Nyílt levél
Csizi Péter
fideszes országgyűlési képviselő részére

Tisztelt Képviselő Úr!

November 7-én jómagam is részt vettem a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban megrendezett “István, a király” című rockopera előadásán. Ahhoz, hogy másodmagammal az első sorból tekinthessem meg az előadást, összesen 25 800 Ft-ot kellett fizetnem a két jegyért, elvégre az első sorba szóló jegyek a világon mindenütt a legjobb, ezáltal a legdrágább jegynek számítanak.     A helyszínre érkezvén azonban – több pécsi polgárhoz hasonlóan – meglepődve tapasztaltam, hogy az első sorba szóló jegy valójában csak a második sorba érvényes, mert az első sorban kormányközeli személyek, potentátok, és egy fideszes országgyűlési képviselő – Ön – foglaltak helyet. A helyszínen senki sem értette, hogy ha jegyenként közel 13 ezer forintot fizettek kifejezetten az első sorban lévő helyekért, akkor azokat miért foglalhatták el Fideszhez közeli személyek. A szóbeszéd szerint ez ráadásul ingyen – szerzői tiszteletjeggyel – történt, amit sem Ön, sem más nem cáfolt még érdemben hiteles befizetési bizonylat vagy számla felmutatásával. Meggyőződésem, hogy ha valaki az első sorba szóló jegyet vásárol, akkor annak az első sorban a helye, nem a másodikban vagy harmadikban, attól függően, hogy város “erős emberei” éppen mekkora létszámban tartanak igényt ingyen a legjobb helyekre.

Tisztelt Képviselt Úr!

Nyílt levelem azért született meg, mert bízom abban, hogy belátja: az Önöknek fenntartott helyek miatt kellemetlenség érte azokat a pécsieket, akik az első sorba váltottak jegyet az István, a király című előadásra. Arra szeretném kérni képviselő urat, ne hagyja igazságtalanságban a pécsieket, és tegye lehetővé, hogy a valóban az első sorban ülők kártalanítsák az első sorba szóló jeggyel rendelkezőket. Úgy vélem, ez jár azoknak a joggal felfáborodott pécsieknek, akik feleslegesen vették meg a legdrágább, első sorba szóló jegyet. Jómagam nem tartok igényt a két jegyem összegére, így azt a nemrég tűzkárt szenvedett Misina állatmenhely felújítására ajánlom fel.

Pécs, 2015.11.11.

Tisztelettel:

Fábján-Nagy Zoltán
Elnökségi tag
DK Pécs

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …