2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Fidesz-Jobbik koalíció a gyűlöletkeltésben

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja azt, hogy a Jobbik az Országgyűlés irodaépületében folytathat ostoba homofób propagandát, a hírek szerint Kövér László engedélyével. Ez a fajta hivatalosan támogatott szélsőséges uszítás szégyent hoz az egész országra, ellentétes Magyarország nemzetközi kötelezettségeivel és az Európai Unió alapértékeivel.
Meglepve persze nem vagyunk. Tudjuk, hogy milyen párt a Jobbik, tudjuk, hogy egyetlen érdemi politikai terméke a kisebbségek megbélyegzése és az indulatok szítása. Tudjuk azt is, hogy milyen házelnök Kövér László, aki még az európai lobogót sem viselte el  a Parlament épületén. Azt is tudjuk, hogy mit képvisel a fideszes többség, amelyik többek között az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöki tisztével fizette ki a Jobbik szolgálatait, és így egy olyan politikusra bízta az oktatást és a kultúrát, aki most nyíltan az uszítást nevezi normálisnak.

A Demokratikus Koalíció kiáll amellett, hogy  egyenlő jogok és méltóság illet meg minden embert, ezért elutasítjuk a homofób propagandát, az LMBTQ közösséggel szembeni gyűlöletkeltés. Követeljük, hogy a Országgyűlés távolítsa el a szélsőjobbos propagandát az irodaházából, és folytassa le a szükséges vizsgálatot a felelősség megállapítására.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke

Sebián-Petrovszki László
a DK LMBTQ munkacsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek