2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

DK:Össze-vissza kapkod a kormány a vasárnapi boltbezárás kapcsán

Az új törvény módosítás szerint egyrészt szigorítanák a nyitva tartás feltételeit, hiszen a Világörökség részének nyilvánított területeken is lakatot tennének az üzletekre, ugyanakkor felhatalmaznák a kormányt, hogy rendeletben kivételeket is engedélyezzen.
Hamarosan beindul az idegenforgalmi szezon. A Velencei-tó és a Balaton melletti települések kétségbeesett önkormányzatai felmentést kérnek a vasárnapi boltbezárás tilalma alól, hogy elláthassák a több tízezer ott nyaraló hazai és külföldi turistát. Mindez nem zavarja a kormányt és ragaszkodik a boltbezárás beteges rögeszméjéhez.

A kimutathatatlan támogatottságú KDNP erőlteti rá akaratát egy országra, a Fidesz és az Orbán-kormány aktív segítségével. Ennek következtében munkahelyek szűntek már meg és szűnnek meg a közeljövőben. A kieső adóbevételt pedig határon túli települések bevásárló központjai teszik zsebre.

Az egész javaslat totálisan értelmetlen és súlyos károkat okoz családok tízezreinek és a magyar gazdaságnak.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba a boltbezárási törvény toldozgatását, mert az egész úgy menthetetlen, ahogy van. Az egész törvényt még most, a lehető leghamarabb, a nyári szezon megkezdése előtt meg kell szüntetni, hogy Magyarország polgárai ismét azt tehessék vasárnap, amit szeretnének.

Vadai Ágnes
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek