2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

DK:Közlemény

1 éves a B.A.Z. megyei önkormányzat

A Demokratikus Koalíció véleménye: Az önkormányzatiság Orbán által megkezdett felszámolásának állatorvosi lova a megyei önkormányzat
A rendszerváltozás idejének sokak által támogatott követelése volt, hogy „rólunk, nélkülünk ne döntsenek”! Ez persze nem „nemzeti konzultációk”, hanem valós döntési jogosítványok követelése volt, amelyet széles körben megkaptak a települési és megyei önkormányzatok.
Mindez ma már a múlt, 2010 óta gyors ütemben folyik az önkormányzatok kiüresítése, mely legszembetűnőbb a megyei szinten. A lakosságot szolgáló érdemi feladatok- iskolák, kórházak, szociális intézmények fenntartása- megszűntek, a maradó területfejlesztésben, 95 Mrd Ft elköltésében pedig az egyik szereplő vagyunk, de önálló döntési jog nélkül. Tájékozódunk és „koordinálunk”, hogy úgy tűnjön, munka folyik a testületben és a tisztségviselők is dolgoznak, de ez valójában nem a megyei érdekek, hanem a kormánypolitika képviselete. Ha kiderül, hogy a kép nem lenne pozitív, a napirendet már nem is tárgyaljuk! A megyei önkormányzat egy drága színpad, ami nem képes leplezni a területi önrendelkezés és cselekvés egyre fájóbb hiányát.

                               Szűcs Erika

a DK megyei önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek