2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK:Egyértelmű szabályozást!

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Gulyás Gergelyhez és az Operatív Törzshöz: Tegyék egyértelművé a szórakozóhelyek számára a szabályozásokat a koronavírus-járványra vonatkozóan!

A kormány által a koronavírus-járvány miatt szerdán kihirdetett rendkívüli veszélyhelyzet értelmében a száz főnél nagyobb beltéri és ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását le kell mondani. A rendelet azonban nem szabályozza a kocsmák, éttermek, szórakozóhelyek nyitvatartását, mivel a határozat a rendezvényekre vonatkozik, nem a normál üzemeltetésre. Ezekből a helyszínekből pedig több száz található Budapest belvárosában, így a VI-VII. kerületben is.

A Demokratikus Koalíció ezért írásbeli kérdéssel fordul Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, amiért a szabályozás durván pontatlan és alkalmatlan a járványveszély kiküszöbölésére. Az önkormányzatoknak is adjanak ellenőrzési jogot, hogy betartják-e ezeket a szabályokat! Az emberek élete nem játék, ezért mi, európai magyarok követeljük a rendelet pontosítását, hogy alkalmas legyen arra, amiért egyáltalán bevezették!

 

Oláh Lajos

A DK országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…