2023. 06. 4. vasárnap

Bulcsú
1 EUR 371 HUF
1 GBP 432 HUF

DK: Varga Judit nem Magyarországot, hanem az aljas Orbán-rendszert védi Brüsszelben

Varga Judit igazságügyi minisztert ismét meghallgatták Brüsszelben. A 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott keddi, második meghallgatás előtt  a miniszter igazságtalannak és boszorkányüldözésnek nevezte az eljárást. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár pedig minősíthetetlenül viselkedett a meghallgatáson, ezért ki is zárták onnan.

A Demokratikus Koalíció szerint nem meglepő, ha az Orbán-rezsim minisztere kínosan érzi magát egy olyan meghallgatáson, ahol az  igazságszolgáltatás függetlensége, valamint a média és a tudományos élet szabadsága a téma. Magyarországon mindkettőt durván veszélyezteti az Orbán-kormány zsarnoksága. A DK elhatárolódik Kovács Zoltán és Varga Judit arroganciájától és támogatja az Európai Tanácsot az eljárásban. Gyalázatosnak tartjuk, hogy Magyarország a miniszterelnök miatt került Európa szégyenpadjára. Az uniós tagállamok nem boszorkányüldözést tartanak, hanem a magyar jogállamiságot védik Orbánnal szemben, akárcsak mi, európai magyarok.

Molnár Csaba
EP-képviselő, ügyvezető alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mindig látni akarta, mi játszódik le a színpad azon részén, ami a nézőtérről nem látható? Kíváncsi rá, mi történik, mielőtt felmegy a függöny, vagy mi…