2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Újabb abszolút győzelem!

Nagyon okos, higgadt és taktikus versenyzéssel szerezte meg Klausz Kristóf-Csányi Botond páros a 23. Taxi4 Mikulás Rallye győzelmét, ezzel megduplázva eddigi összetett győzelmeik számát.  A Várkonyi Szabolcs-Makai Gergely páros egy kicsúszás után a 13. helyen végzett, de csak pár másodperc híján a legjobb tízben végezhettek volna, ami a tervük volt.

Várkonyi Szabolcs:

Nagyon örülök Kristófék győzelmének, miután a Rallye Hungary nem azt hozta, amit szerettünk volna, ezzel most kárpótolták magukat is és bebizonyították, hogy tudnak nagyon gyorsak lenni. Bár a Veszprém környéki pályákon sokat mentek már, azért R5-ös autóval ez csak a 3. versenyük volt murván, így még inkább szép ez az eredmény, hisz akikkel csatában voltak, mind lényegesen több R5-ös kilométerrel rendelkeznek. Kristóf ugyan csak egy szakaszt nyert, de mindig csak tizedekkel volt elmaradva a győztes időtől és pont annyit adott ki magából, hogy a megszerzett első helyet meg tudja tartani. Erre az évre számukra nagy valószínűséggel véget ért az idény, még tervezzük a jövő évet, ami még bizonytalan.

Mi számunkra ugyan nem azt az eredményt hozta a verseny, amit elvártam, de nagyon jól éreztük magunkat a versenyen. Sajnos a ködös Várpalotán nagyon sokat kaptunk, az egyiken be is csúsztunk, mivel elkövettem azt a hibát, hogy nem írtam be plusz támpontokat a ködre. Ahol meg próbáltam sietni, mert azt hittem, tudom hol járunk, ott meg beestünk picit. Az utolsó gyorson még előztünk is egyet, ami szintén pár másodpercbe került, így nem sikerült beférni a top 10-be néhány másodperc híján, de jövőre újra felvesszük a kesztyűt. Én úgy gondolom, a bajnokságokat már elengedem, de mivel még abba hagyni nem szeretném, jövőre csak murvás versenyeket fogunk keresni a magunk szórakoztatására.

Köszönjük partnereinknek az idei évet, ami Vincze Ferkóék bajnoki győzelme és Kristófék Mitropa győzelmei miatt rendkívül sikeres volt. Köszönjük a Korda Racingnek is a remek autókat. Bár még nincs vége az évnek és annyit elárulhatok, hogy a Szilveszter Rallye-ra egy meglepetéssel készülünk, de, hogy kivel és milyen autóval, az maradjon még titok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek