2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Távozzon a paralimpiai bizottság elnöke!

Az elmúlt hetek botránysorozatából kiderült, hogy a Fidesz káderei a paralimpikonok pénzét sem szégyellték ellopni. Gömöri Zsolt az Index információi szerint havi másfél millió forintos fizetést vesz fel a Magyar Paralimpiai Szövetség elnökeként, Deutsch Tamás szerint pedig rendben van, hogy a Bizottság fizette ki Gömöri 3 millió forintos végtörlesztését is. Az is kiderült, hogy a Bizottság több millió forintos szerződésben állhat Gömöri cégével, az elnök ráadásul egy 10 millió forintos autót is kapott a Bizottságtól.
A fideszes pártkatonák most azokat a hősöket találták meg, akik 14 érmet hoztak haza a londoni paralimpiáról. A paralimpikonok a magyar társadalom legnagyobb küzdőiként edzenek és versenyeznek munka mellett, miközben sokuk csak négy évente, a paralimpiai teljesítményéért kap támogatást a Bizottságtól. A Deutsch Tamás alelnöksége alatt működő szervezet ezeknek az embereknek a pénzéből végtörlesztett, vett autót és fizetett ki több tíz millió forintot Gömörinek.

A Demokratikus Koalíció szerint az a minimum, hogy Gömöri Zsolt elnök és a teljes elnökség – beleértve Deutschot – azonnali hatállyal lemond. A DK követeli, hogy ezt követően független szakértők vizsgálják ki a Bizottság pénzügyi tevékenységét. A kormányváltás után a DK egy olyan európai Magyarország megteremtésén fog dolgozni, ahol ilyen és ehhez hasonló visszaélések nem fordulhatnak elő.

DK sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…