2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Tarlós városában nincs helye a kisgyerekes családoknak

A BKK tervezett üzletszabályzat-módosítása szerint lehetetlen lesz a Fővárosban babakocsival közlekedni, mert a metró mozgólépcsőjére csak összecsukott állapotban vihet babakocsit minimum két felnőtt kísérő, miután erre engedélyt kért a BKK dolgozóitól. A magát családbarátnak hirdető Fidesz főpolgármestere a módosítással gyakorlatilag lehetetlenné tenné a közlekedést a babakocsis anyák számára.
A tervezett BKK-üzletszabályzat soha nem látott módon sújtaná a kisgyerekes családokat, ha már az önmagában nem lenne elég, hogy Budapest számos pontján most sem lehet akadálymentesen közlekedni. A kisgyermekes szülőket büntető életszerűtlen tervezet – ha csak tervezet is – olyan gondolkodást tükröz, amely nem hogy egy európai ország fővárosában, egy bárhol lévő világvárosban is elfogadhatatlan lenne.

A Demokratikus Koalíció szerint Tarlós István újabb húzásában a családellenes várospolitika és a szakmai hozzá nem értés vetekszik egymással. A DK szerint ilyen képtelen szabályzatoknak még csak “munkaközi dokumentumokként” sem lenne szabad megjelenniük, hiába magyarázkodik most minden erejével a BKK. A DK felszólítja Tarlós Istvánt, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a tervezett módosítást és ha legközelebb ilyen merényletre készülne, akkor előbb legalább egy “felnőtt kísérő jelenlétében kérjen engedélyt” a budapesti édesanyáktól!

Gy. Németh Erzsébet
A Fővárosi Közgyűlés tagja
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum