2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Szijjártó Orbán illiberális tanulmányútját készítette elő Törökországban

Szijjártó Péter Törökországban járt, hogy előkészítse a terepet Orbán Viktor szeptemberi tanulmányútjára. Bár semmilyen esemény sem adhat okot az alapvető emberi jogok felfüggesztésére, a magyar külügyminiszter a bebörtönzött újságírók, ügyészek és bírák országáról korábban azt találta mondani, hogy „nem látja a jelét annak, hogy Törökországban antidemokratikus folyamatok mennének végbe”.

Az Orbán-kormány eddig az egyetlen olyan kormányzat a világon, amely nyíltan az illiberális diktatúra vezetése mellé állt, megtagadva minden egyetemes emberi és európai értéket. A halálbüntetés visszaállítását pedzegető török diktátor cserébe szeretettel várja Orbán Viktort szeptemberben az illiberális továbbképzésre. Sokat elmond a Fidesz elvtelenségéről, hogy a tízezreket politikai börtönökben tartó zsarnoki hatalom egyből „igaz barátnak” nevezte a magyar kormányt.

A Demokratikus Koalíció szerint Szijjártó Péter Orbán Viktor illiberális tanulmányútját készítette elő Törökországban. A DK szerint szégyen, hogy a rendszerváltás után 26 évvel a magyar kormány nyíltan kiáll egy illiberális diktatúra mellett, a magyar miniszterelnök pedig korunk „sztárjának” tartja azt a Törökországot, ahol állampárti módszerekkel félemlítenek meg embereket és börtönöznek be tízezreket a véleményük miatt.

Ara-Kovács Attila
a DK külügyi kabinetjének vezetője

http://web.dkp.hu/dk-szijjarto-orban-illiberalis-tanulmanyutjat-keszitette-elo-torokorszagban/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…