2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A parasportoló nem fél ember! – Az épekével azonos jutalmazást kér nekik a Jobbik

A parasportoló nem fél ember! – Az épekével azonos jutalmazást kér nekik a Jobbik

A Jobbik szerint az ép sportolókéval azonos jutalmazás illeti azokat a sportembereket is, akik a paralimpiai küzdelmeken képviselik hazánkat, és azt is elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a londonihoz képest is alacsonyabb összeg jár majd remélt érmeseinknek. Mindez azért is aggályos, mert a paralimpia egyre népszerűbb a világban, egyre több nemzet egyre több sportolója képviselteti magát: a résztvevő országok száma húsz év alatt megduplázódott.

A Jobbik szerint semmilyen különbségtétel nem fogadható el ép és fogyatékkal élő sportoló eredményeinek értékelésekor, ráadásul figyelembe kell venni, hogy a paralimpia sem ugyanaz, mint a kezdeti időkben volt: a barcelonai játékokhoz képest nagyságrendileg ezerrel több sportoló méri össze tudását Rióban. Hazánkban a fogyatékossportra költött költségvetési támogatás nemzetközi összehasonlításban is igen alacsony, a közvélemény számára is ismertek a parasportolók nehéz anyagi körülményei, ami még inkább indokolttá tenné az azonos jutalmazást legalább négyévente egyszer.

Dúró Dóra, az Országgyűlés sportért is felelős kulturális bizottságának elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…