2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Személyi kultusz uniós pénzen?

A legsötétebb diktatúrák gyakorlatát idézi a napjainkban a diákok kezébe került nyolcadikos történelem tankönyv.

A pedagógus szakma elemi szabályait áthágva kerültek bele a frissen gründolt állami kiadó tankönyvébe nemcsak az Orbán Viktort népszerűsítő fényképek, de még a miniszterelnök egy friss idegenellenes beszéde is. Sőt, ismét bebizonyítva, hogy a Fidesz kitől fél igazán, még egy Gyurcsány Ferencet negatív színben feltüntető szöveg is belefért a tananyagnak álcázott kormánypropagandába.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a jelenlegi hatalom nemcsak a médiát árasztja el gyűlöletkeltéssel és hazugságokkal, hanem már az iskolák légkörét is mérgezi. A pártpolitikának, a primitív propagandának nincs helye az iskolában. Semmi szükség arra, aktív kormányzati politikusnak hízelegjenek és politikai ellenfeleiket gyalázzák az tankönyvekben is.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közel hatmilliárd forint európai támogatást használt fel az mostani tankönyvcsalád fejlesztésére. Mivel az uniós szabályok egyértelműen tiltják, hogy a közösségi támogatást pártpolitikai célokra fordítsák, kérdésben fordulok az Európai Bizottsághoz, hogy megtudjam, hogy költöttek-e az Orbán-propagandára ebből a forrásból.

Niedermüller Péter, a DK alelnöke, EP képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…