2022. 10. 6. csütörtök

Brúnó, Renáta
1 EUR 424 HUF
1 GBP 485 HUF

DK: Rosszabbul teljesít, de jobban keres – Így működik az orbáni államigazgatás

A Magyar Közlöny szerint több tízmillióval emeli meg a kormány az állami cégvezetők fizetését, azzal az indoklással, hogy közelítsék az állami béreket a piaci fizetésekhez. Az Orbán-kormány a saját bérplafonját tépkedi darabokra az intézkedéssel, hiszen egy állami cég vezetője mostantól akár évi 72 millió forintot is hazavihet.
A cinizmus netovábbja, hogy a kormány a fideszes káderek luxusbéreit a piaci bérekhez való közelítéssel magyarázza. Amíg ápolók, orvosok, szociális munkások és tanárok tengődnek hónapról hónapra, addig a Fidesz legfontosabb feladatának azt érzi, hogy az eddig 2 milliót kereső haverjai mostantól 5 millió forintot keressenek havonta. Magyar emberek tízezrei keresnek ötvenezer forintot közmunkásként, a kivándorlás pedig már nem csak a magyar egészségügyet, hanem a teljes magyar gazdaságot sújtja.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja, hogy az Orbán-kormány luxusfizetéseket ad az állami vezetőknek. A DK szerint a magyar állam teljesítménye és az abban dolgozó vezetők fizetése pont fordítottan arányos: az ország egyre rosszabb helyzetben van, a fideszes haverok mégis egyre többet keresnek. A DK szerint nem az eddig is milliókat keresők állami bérezését, hanem az éhbérért gürcölő ápolók, orvosok, szociális munkások és tanárok fizetését kellene emelni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek