2022. 10. 6. csütörtök

Brúnó, Renáta
1 EUR 424 HUF
1 GBP 485 HUF

DK: Európa testközelből ismerte meg az orbáni cenzúrát

Az AP Hírügynökség fotósát tegnap arra kényszerítették a rendőrök Röszkén, hogy törölje az összes fotóját és felvételét. A fotós elmondása szerint azt vette fel, ahogy egy szájkosaras rendőrkutya megtámadott és földre vitt egy menekültet. Miután egy európai hírügynökség munkatársa testközelből is megismerkedhetett az Orbán-rendszer cenzúrájával, láthatta azt is, ahogy a kormány hivatalos úton tagad le mindent. Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta, hogy a rendőrkutyák nem támadtak senkire, és különben is, a rendőrök jogszerűen ellenőrizték a felvételeket, amiket végül nem is töröltek le. Kovács tényszerűen hazudott, amikor azt mondta, hogy a rendőröknek joguk volt ellenőrizni a fotós képeit, hiszen egy AB-határozat pont ennek ellenkezőjét mondta ki korábban.

Ezek után vélhetően igaz lehet az is, hogy megsemmisíthették az embertelen intézkedéseket rögzítő felvételeket. A nemzetközi sajtót érő atrocitásokról eddig csak olyan diktatúrákból lehetett hallani, mint Oroszország vagy Törökország, mára ebben is jobban teljesít az Orbán-kormány.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány a nemzetközi sajtó munkatársainak megregulázásával akarja eltitkolni a határainkon folyó embertelenséget. A DK szerint az Orbán-kormánynak inkább akkor kellett volna hazánk nemzetközi megítélésével foglalkoznia, amikor minden európai és civilizációs érték módszeres sárba tiprására készült a határainkon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek